30

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ με φόντο τον αμερικανικό Νότο στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930. Ο Δανός σκηνοθέτης δέχθηκε να κόψει τη σκηνή της σφαγής ζώου, ύστερα από διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων.

Παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης διαβεβαίωσε ότι το ζώο που επρόκειτο να σφαγεί ήταν ήδη νεκρό, δέχθηκε το αίτημα των οργανώσεων και έκοψε την επίμαχη σκηνή από τη νέα ταινία.

Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, η συγκεκριμένη σκηνή έγινε αιτία να αποχωρήσει οριστικά από το καστ ο ηθοποιός Τζον Ράιλι, ο οποίος έπαιξε πρόσφατα στο Aviator του Μάρτιν Σκορσέζε.

Η νέα ταινία του Λαρς Φον Τρίερ έχει τίτλο Manderlay. Πρωταγωνίστρια η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ που έπαιξε στο Χωριό του Σιάμαλαν. Παίζουν επίσης ο Γουίλεμ Νταφόε, ο Ντάνι Γκλόβερ και η Λορίν Μπακόλ.

Η ταινία έχει θέμα τη δουλεία στον αμερικανικό Νότο τη δεκαετία του 1930. Η πρεμιέρα της αναμένεται στις 3 Ιουνίου 2005.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ