«Aviator» και «Βέρα Ντρέικ» κυριάρχησαν στα βραβεία BAFTA
O Aviator και η Βέρα Ντρέικ είναι οι δύο ταινίες που κυριάρχησαν στα βραβεία BAFTA. Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε απέσπασε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον Μάικ Λι.
43
O Aviator και η Βέρα Ντρέικ είναι οι δύο ταινίες που κυριάρχησαν στα βραβεία BAFTA, της Κινηματογραφικής Ακαδημίας της Βρετανίας.
Όπως μετέδωσε το BBC, η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, Aviator, που αναφέρεται στη ζωή του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Χάουαρντ Χιουζ, κέρδισε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερης ταινίας.
Η ταινία Βέρα Ντρέικ, που αναφέρεται σε μια γυναίκα που κάνει παράνομα αμβλώσεις στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1950, απέφερε στον Βρετανό σκηνοθέτη Μάικ Λι το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.
Το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου κέρδισε η Βρετανή πρωταγωνίστρια Ιμέλντα Στόντον, για την ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο, ενώ ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμι Φοξ κέρδισε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Ρέι Τσαρλς, στην ομώνυμη ταινία, που αναφέρεται στο θρυλικό πιανίστα.
Το βραβείο β γυναικείου ρόλου πήγε στην Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στο Aviator, ενώ το βραβείο β ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Βρετανός Κλάιβ Όουεν για το ρόλο του στο Closer.
Με άδεια χέρια έφυγαν ο πρωταγωνιστής του Aviator, Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το βραβείο α ανδρικού ρόλου, αλλά και η Κέιτ Γουίνσλετ, που διεκδικούσε το βραβείο α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στις ταινίες Finding Neverland και Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442