Λαμπερό -και χαλαρωτικό- δείπνο για τους 116 υποψηφίους των βραβείων Όσκαρ
Με αλλαγές στον τρόπο απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί η φετινή τελετή των Όσκαρ. Στόχος των αλλαγών η καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος, το οποίο όλοι οι υποψήφιοι γιόρτασαν προκαταβολικά με ένα λαμπερό δείπνο στο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς.
38
Τρεις εβδομάδες πριν από την τελετή της απονομής των Όσκαρ όλοι οι υποψήφιοι διεκδικητές των βραβείων παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ένα λαμπερό δείπνο στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς. Το «παρών» έδωσαν και οι 116 υποψήφιοι των 23 συνολικά κατηγοριών.
Η Κέιτ Γουίνσλετ, υποψήφια για το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου στην ταινία Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού, δήλωσε ότι το δείπνο ήταν «υπέροχο και κανείς δεν αισθανόταν ανταγωνιστικά». Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση της Βιρτζίνια Μάντσεν, υποψήφιας για Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ταινία Πλαγίως: «Είναι θαυμάσια που βρίσκομαι εδώ απόψε».
Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος της τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής, Γκιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ορισμένοι από τους νικητές δεν θα ανέβουν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους. Αντί αυτής της διαδικασίας θα παραλαμβάνουν το βραβείο από ειδικούς παρουσιαστές, που θα βρίσκονται μεταξύ του κοινού.
Σε άλλες κατηγορίες όλοι οι υποψήφιοι θα καλούνται στη σκηνή και στη συνέχεια θα ανακοινώνεται ο νικητής, ενώ σε κάποιες άλλες θα τηρηθεί η παλιά διαδικασία, δηλαδή οι υποψήφιοι θα καλούνται στη σκηνή, για να παραλάβουν το βραβείο τους.
Ο Γκέιτς διευκρίνισε ότι οι αλλαγές στην 77η τελετή απονομής, στις 27 Φεβρουαρίου, στοχεύουν κυρίως στην εξοικονόμηση χρόνου και στο να μπορούν οι τηλεθεατές από όλο τον κόσμο θα μπορούν να δουν όλους τους υποψηφίους.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους υποψηφίους να ετοιμάσουν πολύ σύντομες ομιλίες για την ώρα της βράβευσης τους «έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος τηλεοπτικός χρόνος για όλους τους υποψηφίους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442