Βασίλης Τσιτσάνης-Αφιέρωμα/DVD – Κριτική
Στις 21 Ιουνίου 2004, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μουσικής και τα 20 χρόνια από το θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΚΑ Τρικάλων οργάνωσαν μια συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου λαϊκού δημιουργού. Η συγκεκριμένη μαγνητοσκόπηση περιέχει τη μουσική εκδήλωση με εμβόλιμες «στάσεις», στις οποίες ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για τον Τσιτσάνη και μας ξεναγεί στα μέρη όπου μεγάλωσε και έζησε (Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη). Παρεμβάλλονται ακόμα σύντομες συνεντεύξεις του Θεσσαλονικιού ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, καθώς και φωτογραφικό υλικό αρχείου από το βιβλίο του Σώτου Αλεξίου «Ο Ξακουστός Τσιτσάνης».
Πρόκειται για μια ψηφιακή έκδοση που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αποτύπωση της συναυλίας, αλλά και ως ντοκιμαντέρ, με το θεατή να έχει στη διάθεσή του πολλές πληροφορίες και βιογραφικά στοιχεία σχετικά με τον Τρικαλινό λαϊκό συνθέτη. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους εγχειρήματα απαιτούν και γνώση των κανόνων του ντοκιμαντέρ, προκειμένου να μην οδηγηθούν σε ανιαρή παράθεση γεγονότων, και χρήμα για ένα πλούσιο οπτικό αποτέλεσμα. Προσωπικά, θα προτιμούσα να παρακολουθήσω τη ροή της συναυλίας χωρίς τις όποιες «παρεμβάσεις» (όλα τα παιδιά που συμμετέχουν διαθέτουν υπέροχη λαϊκή φωνή) και ένα χωριστό μενού με έξτρα, όπου θα υπήρχαν φιλμάκια με τις όποιες πληροφορίες. Έτσι όπως παρουσιάστηκε το ούτως ή αλλιώς ενδιαφέρον υλικό, μου θύμισε εκπομπές της παλιάς τηλεόρασης της ΕΡΤ, που άλλους τους αφορούσαν και άλλους όχι.
Μεταξύ των 25 συνολικά track ακούγονται τα τραγούδια «Τα ξένα χέρια», «Θα πάω εκεί στην Αραπιά», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Αρχόντισσα», «Όταν συμβεί στα πέριξ», «Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», «Τα καβουράκια» και «Όμορφη Θεσσαλονίκη».
Τραγουδούν: Μαριώ, Παντελής Θαλασσινός, Αποστόλης Γούναρης, Μάκης Καρτσιούκας, Κώστας Όκκας, Γιάννης Πέτρου, Μαρία Πουλιανίτη
Συμμετέχουν η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων
Εικόνα: Letterbox 1,85:1, Ήχος: DD/stereo
- ΠΣΑΠΠ: «Το ποδόσφαιρο γυναικών απεγκλωβίζεται από ανεπιθύμητες αγκυλώσεις»
- e-ΕΦΚΑ: Μη διαθέσιμες για 2 ώρες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες τη Δευτέρα
- Στη ΜΕΘ με εγκεφαλίτιδα 6χρονο κορίτσι μετά από επιπλοκή της γρίπης
- Με αιχμές για το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη η ομιλία Σαμαρά για τον Σήφη Βαλυνάκη
- «Τα χέρια στους γοφούς της μητέρας σου» – Ο DJ στον γάμο του Μπρούκλιν Μπέκαμ για τον διαβόητο χορό
- Βίντεο από το «ρεσάλτο» Γάλλων κομάντο σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο
