Αναστολή προμηθειών ύψους 40,6 εκατ. ευρώ αποφάσισε ο ΟΤΕ
Να αναστείλει πληρωμή προμηθευτών συνολικού ύψους 40,6 εκατ. ευρώ και με τη βοήθεια ξένου συμβούλου να επανεκτιμήσει την αξία των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης που του προσέφεραν, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΤΕ.
27
Να αναστείλει πληρωμή προμηθευτών συνολικού ύψους 40,6 εκατ. ευρώ και με τη βοήθεια ξένου συμβούλου να επανεκτιμήσει την αξία των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης που του προσέφεραν, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, η διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα σε σχετική πρόταση προς το ΔΣ προκειμένου να λήξει η υπόθεση, η οποία έχει ως αφετηρία το γεγονός ότι επί χρόνια προμηθευτές του παρείχαν υπηρεσίες συντήρησης δικτύου χωρίς καμιά σχετική σύμβαση στην οποία να αναφέρεται το ποσό πληρωμής τους.
Το ΔΣ του ΟΤΕ πρόσφατα με πλειοψηφία είχε εγκρίνει να λάβουν για εργασίες παρελθόντων ετών η Intracom 21 εκατ. ευρώ, η Siemens 18 εκατ. και η ANKO 1,6 εκατ. ευρώ.
Με βάση τη νεότερη πρόταση θα δοθούν ως προκαταβολή συνολικά στις τρεις εταιρείες περί τα 20 εκατ. ευρώ και εν τέλει θα τελούν εν αναμονή των πορισμάτων του ξένου συμβούλου.
Η διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε επίσης στην αντικατάσταση του προϊστάμενου διαχείρισης δικτύου Ν.Μπαριτάκη από τον Β.Ψαλίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Ο νόμος περί χορήγησης αμνηστίας εγκρίθηκε ομόφωνα από το κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ενας νεκρός σε ουκρανική επίθεση με drones στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας
- Κούβα: Διεθνής εφοδιοπομπή που υποστηρίζεται από την Τούνμπεργκ αναμένεται να φθάσει τον Μάρτιο
- Ιράν προς ΣΑ του ΟΗΕ: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα απαντήσουμε αποφασιστικά – Στόχοι όλα τα μέσα των ΗΠΑ
- Τουρκία: Δημοσιογράφος της DW συλλαμβάνεται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «προσβολή» του προέδρου
- Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ σώζουν τη ζωή 44χρονου που έπαθε ανακοπή σε χώρο εστίασης