31

«Πολύ κοντά» σε συμφωνία με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις για τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ βρίσκεται η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως δήλωσε ο Μαχμούντ Αμπάς. Παλαιστινιακές οργανώσεις αρνήθηκαν πάντως τα περί κατάπαυσης του πυρός.

Σε συνέντευξή του στην παλαιστινιακή τηλεόραση την Κυριακή, ο Αμπάς επιβεβαίωσε ότι ο εθνικός διάλογος των Παλαιστινίων έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και προσέθεσε ότι «πολύ σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο».

Οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικός διάλογος» για να αναφέρονται στις συνομιλίες του Παλαιστίνιου προέδρου με εξτρεμιστικές οργανώσεις, προκειμένου να τερματιστεί η βία και να ενταχθούν ορισμένα στελέχη των οργανώσεων αυτών στην κυβέρνηση.

Ο Μαχμούντ Αμπάς επισήμανε βέβαια ότι το Ισραήλ έχει «ευθύνη» να σταματήσει τις επιθέσεις του, προκειμένου να ισχύσει οποιαδήποτε συμφωνία.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του παλαιστινιακού λαού, εναντίον πόλεων και χωριών, να σταματήσει να κυνηγά τους πρόσφυγες, και το κυριότερο, να αντιμετωπίσει το ζήτημα της απελευθέρωσης των [Παλαιστινίων] κρατουμένων» τόνισε στη συνέντευξή του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Νωρίτερα πάντως, εκπρόσωποι εξτρεμιστικών οργανώσεων αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας ότι έχει ήδη συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ