
Αντιδρούν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι στο διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων
Συνάντηση με την ΟΙΥΕ για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε την Πέμπτη η ΓΣΕΕ. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της και προειδοποιούν ότι, σε αντίθετη περίπτωση, τα συνδικάτα θα αντιδράσουν.
71
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε την Πέμπτη η ΓΣΕΕ. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της και προειδοποιούν ότι, σε αντίθετη περίπτωση, τα συνδικάτα θα αντιδράσουν.
Οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι τυχόν διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το εμπόριο και θα οδηγήσει σε κλείσιμο μεγάλου μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των πολυεθνικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις απασχολείται πάνω από το 70% των εμποροϋπαλλήλων.
Η ΓΣΕΕ και η ΟΙΥΕ σημειώνουν ότι θεωρούν το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας ως μοναδική βάση συζήτησης και υπογραμμίζουν ότι αντιμετωπίζουν ως πρόσχημα την επίκληση πανελλαδικής καθιέρωσης ενιαίου ωραρίου, «για να οδηγηθούμε στην πραγματικότητα σε διεύρυνση του σημερινού ωραρίου λειτουργίας».
Ταυτόχρονα προειδοποιούν ότι το πρόβλημα του εμπορίου δεν είναι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χαμηλά εισοδήματα των μισθωτών, που οδηγούν σε μείωση της ζήτησης. Οι συνδικαλιστές ζητούν επίσης να μην έχουν οι νομάρχες τη δυνατότητα να προεκτείνουν το ωράριο στις συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Ντέρμπι πρωτιάς ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, κρίσιμο ματς και ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»
