26

Θετική ήταν η απάντηση της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην πρόσκληση που της απηύθυνε η FIFA, ζητώντας να συνδράμει την προσπάθεια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας να ενισχύσει τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε με πρωτοφανή σφοδρότητα τη νοτιοανατολική Ασία (και όχι μόνο), στις 26 Δεκεμβρίου 2004.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ αποφάσισε να θέσει την εθνική Ανδρών στη διάθεση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή φιλανθρωπικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απαντητική επιστολή της ΕΠΟ, «… η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να διαθέσει την εθνική της ομάδα Ανδρών, πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004, για τη διεξαγωγή ενός αγώνα εναντίον μιας μικτής ομάδας επίλεκτων, την οποία θα συγκροτήσει η FIFA, είτε στην Ελλάδα (στο στάδιο Καραϊσκάκη), είτε σε άλλη χώρα και σε ημερομηνία που θα αποφασίσετε. Τα έσοδα από το συγκεκριμένο αγώνα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους πληγέντες στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ