Τέλος σε προσφορές και εκπτώσεις από την Τετάρτη
Απαγορεύονται από την Τετάρτη και έως τις 2 Φεβρουαρίου οι προσφορές και οι εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση. Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν οριστεί για την περίοδο 1- 28 Φεβρουαρίου.
53
Απαγορεύονται από την Τετάρτη και έως τις 2 Φεβρουαρίου οι προσφορές και οι εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση. Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν οριστεί για την περίοδο 1- 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η απόφαση τίθεται σε ισχύ, προκειμένου να προστατευθούν οι μικρέμποροι από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων. O Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απειλεί τους παραβάτες με παραπομπή στον εισαγγελέα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στο «μέτωπο» της ακρίβειας
Όσον αφορά την ακρίβεια, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι.Παπαθανασίου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το επίπεδο των τιμών της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας δήλωσε ότι είναι «υπαρκτό πρόβλημα» και υποστήριξε ότι οφείλεται «σε μακροχρόνιες αγκυλώσεις της αγοράς», καθώς και στο ότι «βρίσκεται υπό ελεγχόμενες συνθήκες και κινείται γύρω από τον πληθωρισμό».
O κ. Σιούφας ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και από πλευράς ελέγχων αλλά και από πλευράς διαρκούς συνεργασίας και συνεννόησης με τους φορείς της αγοράς», οι κινήσεις του υπουργείου δεν είναι επαρκείς για να περιορίσουν φαινόμενα όπως η αισχροκέρδεια, η νοθεία και οι απάτες.
O υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι οι τιμές «κινούνται σε ομαλά επίπεδα» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα αμνοερίφια πωλούνται περίπου στις περυσινές τιμές. Είπε ακόμη ότι, από τους ελέγχους που έγιναν σε 96 καταστήματα στην Αττική για την τιμή των κουραμπιέδων, διαπιστώθηκε ότι το 75% πωλούσε σε τιμές μεταξύ 6 και 10 ευρώ το κιλό, το 13% των καταστημάτων πάνω από 10 ευρώ και το 12% κάτω από 6 ευρώ το κιλό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
- ΗΠΑ: 12 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας – 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν
- Η αποκάλυψη του προέδρου της Παρτιζάν για Μίτσιτς: «Ήθελα να τον φέρω – Του έδωσα 10.000.000 ευρώ για 3 χρόνια»
- Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να αποτελέσει πραγματικά αντίπαλο δέος
- From Crisis to Clicks: How Greek Banks Went Fully Digital
