
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι κινεζικές αρχές για τη σωτηρεία 141 ανθρακωρύχων
Μάχη με το χρόνο και τον πυκνό καπνό δίνουν στα έγκατα της γης τα συνεργεία διάσωσης στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν 141 ανθρακωρύχους, οι οποίοι παγιδεύθηκαν έπειτα από έκρηξη σε ορυχείο της Βόρειας Κίνας. Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
28
Μάχη με το χρόνο και τον πυκνό καπνό δίνουν στα έγκατα της γης τα συνεργεία διάσωσης στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν 141 ανθρακωρύχους, οι οποίοι παγιδεύτηκαν έπειτα από έκρηξη μεθανίου στο ορυχείο Τσεντζιασάν στη βόρεια Κίνα, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα.
Οι διασώστες κατόρθωσαν να προχωρήσουν πολλές εκατοντάδες μέτρα ενδότερα στο ορυχείο, όμως ο πυκνός μαύρος καπνός τους έχει σταματήσει. Εκείνο που προέχει είναι να αποκατασταθεί το σύστημα εξαερισμού, που έχει υποστεί βλάβες από την έκρηξη και να εξασφαλισθεί η γενικότερη ασφάλεια των ομάδων διάσωσης, όπως τονίζει τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Xinhua.
Συνολικά 127 εργαζόμενοι κατάφεραν να σωθούν μετά την έκρηξη στο κρατικό αυτό ορυχείο, στο οποίο είναι γνωστό ότι συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες μεθανίου. Το 2001 μία άλλη έκρηξη στις ίδιες στοές είχε στοιχίσει τη ζωή σε 38 εργάτες.
Τα ανθρακωρυχεία παρέχουν την κύρια πηγή ενέργειας στην έβδομη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά είναι γνωστά για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τα συχνά δυστυχήματα. Φόβοι εκφράζονται ότι αυτό της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί το πλέον θανατηφόρο της τελευταίας τετραετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αντιπλημμυρικά έργα για την Περαία, τους Ν. Επιβάτες και την Αγία Τριάδα
- Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μος και του Λούσιαν Φρόιντ μπροστά από τις κάμερες
- Γιάννης Μόραλης: Η αυτοπειθαρχία σε απελευθερώνει
- Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές – Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
- Ανδρουλάκης: Έγινε χυδαίο ντιλάρισμα χθες στη Βουλή – Ο Μητσοτάκης έδωσε ψίχουλα στον κόσμο
- Ποια είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στο Madrid Open



