
Πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων αποφάσισαν Ισπανία και Κούβα
Τέλος σε μια μακρά περίοδο «ψυχρού πολέμου» αποφάσισαν να βάλουν Μαδρίτη και Αβάνα, ανακοινώνοντας την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων. Η κίνηση αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε γενικότερη αλλαγή στάσης της ΕΕ προς τη χώρα.
30
Τέλος σε μια μακρά περίοδο «ψυχρού πολέμου» αποφάσισαν να βάλουν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Κούβας, ανακοινώνοντας την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων. Η κίνηση αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε γενικότερη αλλαγή στάσης της ΕΕ προς τη χώρα.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας, Φελίπε Πέρες Ρόκε, ο οποίος εξήρε μάλιστα την προσωπικότητα και το ρόλο του Ισπανού ομολόγου του Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος.
Διπλωματικοί παρατηρητές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σημειώνουν ότι η κυβερνητική αλλαγή στην Ισπανία με την άνοδο των Σοσιαλιστών στην εξουσία, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης.
Αλλωστε, η προηγούμενη κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ αντιμετώπιζε με δυσπιστία τον Φιντέλ Κάστρο, ακολουθώντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική με αυτή των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, η τέως αντιπρόεδρος της Κομισιόν Λογιόλα ντε Παλάθιο -στέλεχος του κόμματος του Χοσέ Μαρία Αθνάρ- δήλωσε ανοικτά ότι εύχεται το βιολογικό τέλος του Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να υπάρξει δημοκρατία στην Κούβα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντιπλημμυρικά έργα για την Περαία, τους Ν. Επιβάτες και την Αγία Τριάδα
- Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μος και του Λούσιαν Φρόιντ μπροστά από τις κάμερες
- Γιάννης Μόραλης: Η αυτοπειθαρχία σε απελευθερώνει
- Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές – Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
- Ανδρουλάκης: Έγινε χυδαίο ντιλάρισμα χθες στη Βουλή – Ο Μητσοτάκης έδωσε ψίχουλα στον κόσμο
- Ποια είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στο Madrid Open



