Μείωση κερδών στον όμιλο του ΟΤΕ, αύξηση κερδών στην κινητή τηλεφωνία
Υποχώρηση της τάξης του 56,8% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη του ΟΤΕ στο εννεάμηνο, ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση κατά 7,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τροφοδοτούμενος κυρίως από τα έσοδα Cosmote και Globul.
53
Υποχώρηση της τάξης του 66,2% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο εννεάμηνο του 2004 και διαμορφώθηκαν στα 112,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα (US GAAP).
«Η αναδιάρθρωση είναι ακόμη μπροστά μας» τόνισε ο κ. Βουρλούμης, ενώ επεσήμανε πως δεν αναμένει σημαντική βελτίωση μεγεθών το 2005. Όπως πρόσθεσε, σκοπεύει να προτείνει στο Δ.Σ. τη μη διανομή μερίσματος για το τρέχον έτος.
«Οι προσπάθειές μας κυρίως επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του λειτουργικού κόστους. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα συζητήσουμε με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και την κυβέρνηση το Δεκέμβριο, στοχεύει στην αποχώρηση 6.000 εργαζομένων μέσω εθελουσίας εξόδου το 2005, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές οικονομίες μεσοπρόθεσμα. Συγχρόνως, θα παρουσιάσουμε ένα ευρύ σχέδιο αναδιοργάνωσης με στόχο τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδος» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΟΤΕ ανήλθε στα 3.916,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
Τα θετικά αποτελέσματα αποδίδονται κυρίως στην αύξηση των εσόδων της κινητής τηλεφωνίας και την ενοποίηση της Rom Telecom. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία ανήλθαν στα 1.149,0 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αντιπροσωπεύουν το 29,3% του κύκλου εργασιών, έναντι 24,4% της προηγούμενης περιόδου.
Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση της συνδρομητικής βάσης όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου (Cosmote, AMC, Globul & Cosmofon) καθώς και της χρήσης κινητών τηλεφώνων (Cosmote).
Ωστόσο τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο εννεάμηνο 2004 ανήλθαν σε 211,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 56,8%, έναντι 490,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003. Το περιθώριο κέρδους EBIDTA μειώθηκε κατά 3,4 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 38,1%.
«Ως Μέγας Εθνικός Χορηγός, ο ΟΤΕ ανταποκρίθηκε πλήρως στις αυξημένες ανάγκες της διοργάνωσης με ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη μετάδοση εικόνας, ήχου και δεδομένων, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση αλλά χωρίς ουσιαστικά οικονομικά οφέλη», τόνισε ο κ.Βουρλούμης.
Το κόστος υπηρεσιών του ομίλου ανήλθε στα 2.917,9 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένο κατά 11,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, λόγω ενοποίησης της Rom Telecom.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Μπέλα Χαντίντ ανεβάζει την τάση των cutout σε τολμηρά ύψη – Το φόρεμα που αποκαλύπτει τα οπίσθιά της
- Ολοταχώς για sold out και το Ολυμπιακός – Βόλος
- Βριλήσσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης της υπαλλήλου έξω από τα ΕΛΤΑ
- Βορίζια: Συνελήφθησαν οι γονείς του Φανούρη Καργάκη
- Παναθηναϊκός: «Ένας χρόνος χωρίς τον Μίμη Δομάζο – Για πάντα στις καρδιές μας»
- Ηράκλειο: Γάτα κατάπιε 11 λαστιχάκια για τα μαλλιά – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
