Κάτω από το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ΕΕ το 2005
Οι κυβερνήσεις των 25 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να συγκρατηθούν οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ΕΕ και για το 2005 κάτω από το επίπεδο του 1% του ΑΕΠ, όπως επιδίωκαν Γερμανία και Γαλλία.
27
Οι κυβερνήσεις των 25 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να συγκρατηθούν οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ΕΕ και για το 2005 κάτω από το επίπεδο του 1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των 25 κυβερνήσεων συμφώνησαν στο να μην ξεπεράσουν οι δαπάνες για το 2005 τα 105 δισ. ευρώ, που θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΕΕ, και επομένως να περιοριστούν στο 0,99% του ΑΕΠ.
Με τη συμφωνία αυτή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αγνόησαν, τόσο την πρόταση της Κομισιόν (προέβλεπε δαπάνες στο 1,03% του ΑΕΠ), όσο και εκείνη του Ευρωκοινοβουλίου (δαπάνες στο 1,05% του ΑΕΠ). Αντίθετα, ενίσχυσαν την άποψη των χωρών που καταβάλλουν εισφορές στα ταμεία της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
Οι τελευταίες επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας στην ΕΕ, η οποία θα προβλέπει πως, ανεξάρτητα από την πορεία των οικονομιών των χωρών-μελών της Ένωσης, οι δαπάνες του κοινού προϋπολογισμού δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1% του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σέρρες: «Θα σε κάνω μούμια» απειλούσε τον 13χρονο η καθηγήτρια που τον φίμωσε
- Μινεσότα: Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους την ημέρα της απεργίας απέναντι στην ICE – 100 συλλήψεις ιερέων
- Στην Άνω Γλυφάδα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – «Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών»
- Ο Καρέτσας αποθεώνεται (και) από τους Γερμανούς: Η Ντόρτμουντ για το «διαμάντι των 35 εκατ. ευρώ»
- TikTok Seals US Joint Venture Deal to Avert Nationwide Ban
- Πάτρα: Πλήγμα σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από το Λιμενικό – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και skunk αξίας 1,7 εκατ. ευρώ