
Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δάσκαλοι για την περικοπή του κινήτρου απόδοσης
Περικοπές ύψους 150 ευρώ στους μισθούς περίπου 4.000 δασκάλων και καθηγητών που βρίσκονται σε εκπαιδευτικές άδειες ή φοιτούν σε διδασκαλία αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας. Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία.
53
Περικοπές ύψους 150 ευρώ στους μισθούς περίπου 4.000 δασκάλων και καθηγητών που βρίσκονται σε εκπαιδευτικές άδειες ή φοιτούν σε διδασκαλία αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, η απόφαση της περικοπής του κινήτρου απόδοσης έχει προκαλέσει όχι μόνο τις αντιδράσεις των ενδιαφερομένων, αλλά και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, καθώς κρίνουν ότι η απόφαση αυτή είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους δασκάλους και τους καθηγητές που θέλουν να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα.
Για τους λόγους αυτούς, η Διδασκαλική Ομοσπονδία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας την αναστολή της απόφασης.
Η ΔΟΕ ζητά επίσης νομοθετική ρύθμιση για την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στον βασικό μισθό και καμία σύνδεσή τους με την αξιολόγηση και την παραγωγικότητα.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγόρησαν τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα ότι παραπλάνησε τη Βουλή, στην προσπάθειά του να στηρίξει την απόφαση για την περικοπή του κινήτρου απόδοσης, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που φοιτούν στα διδασκαλεία έχουν προσαύξηση στον μισθό του σε ποσοστό 15% έως 75%, κάτι το οποίο -όπως λένε- δεν ισχύει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»!
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά!
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

