
Δεν ξεκινούν οι πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών προς τα κατεχόμενα
Η αεροπορική εταιρία American Airlines ενημέρωσε την Τετάρτη τις Τουρκικές Αερογραμμές ότι δεν θα ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.
53
Η αεροπορική εταιρία American Airlines ενημέρωσε την Τετάρτη τις Τουρκικές Αερογραμμές ότι δεν θα ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, την Πέμπτη, η εμπλοκή στις προσπάθειες της Αγκυρας και του ψευδοκράτους, αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καθιέρωση απευθείας πτήσης από τις ΗΠΑ στα κατεχόμενα αποδίδεται σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις του ελληνοαμερικανικού λόμπι.
Όπως είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα, από τον Ιανουάριο του 2005 η American Airlines θα πραγματοποιούσε πτήση από Νέα Υόρκη για το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Παρ ότι η πτήση θα γινόταν με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών, θα είχε τα διακριτικά της αμερικανικής εταιρείας.
Μέλη της Επιτροπής Συγκοινωνιών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τους Ρόμπερτ Μενέντες και Μάριο Μπαλάρτ, είχαν στείλει αυστηρή προειδοποίηση προς την εταιρεία.
Τελικά, η αμερικανική εταιρία ακύρωσε τα σχέδιά της και ενημέρωσε τις Τουρκικές Αερογραμμές ότι η σύνδεση δεν θα πραγματοποιηθεί για οικονομικούς λόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Λάουρα Κοβέσι στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – Ο Λάκης Λαζόπουλος μας επιφύλασσε δυο μεγάλες εκπλήξεις
- Μεντιλίμπαρ: «Το συζητήσαμε και είπαμε θέλουμε τη νίκη για τον κόσμο»
- Πόλεμος στην εστίαση
- «Αλυσίδα» τα μεγάλα λάθη μόνο κατά του Ολυμπιακού από τους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ της Super League
- Θεσσαλονίκη: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Μπρέσια – Ολυμπιακός 16-17: Θρίαμβος του Θρύλου που επέστρεψε στο Final Four του Champions League!
