Έκλεισαν 140 κτηνοτροφικές μονάδες στην Ολλανδία λόγω εντοπισμού διοξίνης
Αμστερνταμ: Το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως κλείνει προσωρινά 140 εκτροφεία αγελάδων, χοίρων, και αιγοπροβάτων μετά τον εντοπισμό της καρκινογόνας ουσίας διοξίνης σε γάλα, που προέρχεται από δύο αγροκτήματα.
Αμστερνταμ: Το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως κλείνει προσωρινά 140 εκτροφεία αγελάδων, χοίρων, και αιγοπροβάτων μετά τον εντοπισμό της καρκινογόνας ουσίας διοξίνης σε γάλα, που προέρχεται από δύο αγροκτήματα.
Όλες αυτές οι κτηνοτροφικές μονάδες χρησιμοποιούσαν για τροφή των ζώων ένα προϊόν πατάτας το οποίο, όπως επισήμανε το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας, ήταν μολυσμένο με διοξίνη.
«Το κλείσιμο των κτηνοτροφικών μονάδων είναι ένα προληπτικό μέτρο γιατί θέλουμε να εξετάσουμε αν και τα άλλα αγροκτήματα έχουν μολυνθεί με διοξίνη και η μόλυνση έχει περάσει στην αλυσίδα διατροφής» επισήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η ίδια πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά προς το παρόν «ελέγχονται όλες οι εισαγωγές γάλακτος και κρεάτων».
health.in.gr
- Ποιες χώρες της ΕΕ επενδύουν περισσότερο στην προσιτή στέγαση; Η Ελλάδα για άλλη μια φορά στον πάτο
- Νεότερη απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
- Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Φάγατε μεγάλη ήττα από τον λαό και δεν θα είναι η τελευταία
- Ιδού πόσες ώρες videogames την εβδομάδα βλάπτουν την υγεία
- Κολυδάς: Η προειδοποίηση εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας για το «ζήτημα ποιότητας πρόγνωσης»
- Marseaux – Εύη Δρούτσα: Η κόντρα για τη Eurovision καλά κρατεί – Πινγκ πονγκ οι απαντήσεις