
Επιδρομή σε προσφυγικούς καταυλισμούς πραγματοποίησε ο στρατός του Σουδάν
Δύο προσφυγικοί καταυλισμοί έχουν περικυκλωθεί από το σουδανικό στρατό στην επαρχία του Νταρφούρ, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στους πρόσφυγες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή.
31
Δύο προσφυγικοί καταυλισμοί έχουν περικυκλωθεί από το σουδανικό στρατό στην επαρχία του Νταρφούρ, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στους πρόσφυγες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισέβαλαν στους καταυλισμούς μετά τις πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις των ανταρτών και προκειμένου να αποτρέψουν τα άτομα, που προσποιούνταν ότι είναι πρόσφυγες, να καρπωθούν την ανθρωπιστική βοήθεια, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, το Χαρτούμ υποστηρίζει ότι κλήθηκε από τους ίδιους τους πρόσφυγες, για να τους προστατεύσει από τις επιθέσεις των ανταρτών, όπως μετέδωσε το BBC.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Σιτισμού του ΟΗΕ, Μπάρι Κέιν, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους περίπου 160.000 πρόσφυγες στους καταυλισμούς αυτούς, οι οποίοι κινδυνεύουν από την ασιτία και τις ασθένειες.
Συνολικά, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι είναι άστεγοι στο Νταρφούρ. Τα Ηνωμένα Εθνη, που θεωρούν το Νταρφούρ μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, υποστηρίζουν πως πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από ασθένειες και κακή διατροφή μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, κάτι που η κυβέρνηση του Χαρτούμ διαψεύδει.
Εξάλλου, σχεδόν 200.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο γειτονικό Τσάντ από τότες που άρχισαν οι συγκρούσεις των ανταρτών Τζαντζαγουίντ με τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο ένας σοβαρά τραυματίας
- Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων
- Όταν όλα «δείχνουν» Μπαρτσελόνα
- Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece

