
Δέκα νεκροί -εκ των οποίων ένας οπερατέρ- από συγκρούσεις στο Ραμάντι
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -εκ των οποίων ένας Ιρακινός οπερατέρ, που εργαζόταν για λογαριασμό του Reuters- στη διάρκεια συγκρούσεων τη Δευτέρα στο Ραμάντι. Νεκρή Βρετανίδα στρατιώτης στη Βασόρα. Νέοι βομβαρδισμοί στην πολιορκημένη Φαλούτζα.
53
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -εκ των οποίων ένας Ιρακινός οπερατέρ, που εργαζόταν για λογαριασμό του Reuters- στη διάρκεια συγκρούσεων τη Δευτέρα στο Ραμάντι.
Όπως μετέδωσε το Reuters, αν και οι μάχες μαίνονται στο Ραμάντι και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Φαλούτζα, προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα αρχίσει η μεγάλη σαρωτική επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στις δύο πόλεις, για την πάταξη των τρομοκρατών, όπως έχει προαναγγελθεί.
Ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλάουι δήλωσε την Κυριακή ότι η υπομονή της κυβέρνησης έχει αρχίσει να εξαντλείται και σύντομα θα «ελευθερωθεί αυτή η πόλη από το "σφιχταγκάλιασμα" των τρομοκρατών που ήρθαν από άλλες χώρες».
Τη Δευτέρα, στο Ραμάντι, εν μέσω σκληρής μάχης, σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι. Ο Ιρακινός οπερατέρ του Reuters, που είναι μεταξύ των θυμάτων, έχασε τη ζωή του όταν άνοιξε πυρ εναντίον του κρυφός σκοπευτής. Η οικογένεια του Ντχία Νατζίμ κατηγόρησε για την ενέργεια τον αμερικανικό στρατό, ωστόσο σε σχετικές ερωτήσεις που απηύθυνε το ειδησεογραφικό πρακτορείο προς τον αμερικανικό στρατό δεν έλαβε απάντηση.
Την ίδια ώρα, ολόκληρη τη Δευτέρα συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις στη Φαλούτζα, με στόχο -όπως αναφέρει ο αμερικανικός στρατός- η αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών σουνιτικών και τρομοκρατικών στοιχείων που έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη. Η επιχείρηση διεξάγεται με στόχο την διασφάλιση της τάξης εν όψει των εκλογών τον Ιανουάριο. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις επιθέσεις της Δευτέρας.
Εν τω μεταξύ, στη Βασόρα εντοπίστηκε η σορός Βρετανίδας στρατιώτη, της πρώτης που σκοτώνεται στο Ιράκ, από την έναρξη του πολέμου. «Το περιστατικό διερευνάται, αλλά εκτιμάται ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα εχθρικής επίθεσης» δήλωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας.
Η 34χρονη Ντενίζ Ρόουζ, κάτοικος Λίβερπουλ, ήταν στέλεχος του κλάδου ειδικών ερευνών της Βασιλικής Στρατιωτικής Αστυνομίας.Η Ρόουζ είναι το 70ο μέλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Βρετανίας στο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο ένας σοβαρά τραυματίας
- Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων
- Όταν όλα «δείχνουν» Μπαρτσελόνα
- Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece

