
Πιθανή επίθεση σε βρετανικούς στόχους από την Αλ Κάιντα, αναφέρει η «Σάντεϊ Τέλεγκραφ»
Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις έπειτα από τις νέες απειλές της Αλ Κάιντα ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον βρετανικών στόχων, ισχυρίζεται η εφημερίδα «Σάντεϊ Τέλεγκραφ» επικαλούμενη έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών.
88
Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις έπειτα από τις νέες απειλές της Αλ Κάιντα ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον βρετανικών στόχων, ισχυρίζεται η εφημερίδα «Σάντεϊ Τέλεγκραφ» επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.
Με βάση το περιεχόμενο της αναφοράς των μυστικών υπηρεσιών με τίτλο «Ενημέρωση Ασφαλείας Σεπτεμβρίου 2004» που έχει μοιραστεί σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει «πραγματική» απειλή για τη Βρετανία.
Προς στήριξη των ισχυρισμών της, η «Σάντεϊ Τέλεγκραφ» επισημαίνει πως ήδη στην έδρα της Έφιππης Φρουράς, στο στρατόπεδο του Ουέλινγκτον και στα καταλύματα της Βασιλικής Φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στον δεύτερο βαθμό, εν όψει μιας ενδεχόμενης επίθεσης.
«Αξιόπιστες αναφορές τονίζουν διαρκώς ότι η Αλ Κάιντα και οι συνεργαζόμενες με αυτήν τρομοκρατικές ομάδες στοχεύουν να χτυπήσουν δυτικούς στόχους. Προτεραιότητα της Αλ Κάιντα παραμένει να πλήξει βρετανικούς και αμερικανικούς στόχους τόσο εντός όσο και εκτός των εν λόγω χωρών. Η Βρετανία παραμένει βασικός στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων και η Αλ Κάιντα θα χρησιμοποιήσει πολλές μεθόδους για να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη: Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο ένας σοβαρά τραυματίας
- Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων
- Όταν όλα «δείχνουν» Μπαρτσελόνα
- Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece

