88

Προστριβές με τους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας δημιουργεί η απόφαση του ΟΤΕ να ζητήσει από τις εν λόγω εταιρίες την καταβολή εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Μάλιστα η διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας εξώδικο στην Teledome, με το οποίο απειλεί να διακόψει τη σύμβαση σε περίπτωση μη καταβολής της εγγυητικής επιστολής.

Η Teledome πέρασε στην αντεπίθεση, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΤΕ, που συζητήθηκαν την Πέμπτη.

Στη διάρκεια της συζήτησης η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στον ΟΤΕ να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης διασύνδεσης με την Teledome, ενώ παράλληλα κάλεσε τις δύο πλευρές να συζητήσουν τις διαφορές τους για να βρουν κοινά αποδεκτή λύση.

Η Teledome διατείνεται ότι δεν έχει καταθέσει την εγγυητική επιστολή που έχει ζητήσει ο ΟΤΕ, γιατί ο Οργανισμός της οφείλει περίπου 5 εκατ. ευρώ από παράνομες τιμολογήσεις για τις μισθωμένες γραμμές.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την Teledome, αλλοιώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας και κατά συνέπεια δυσκολεύει τον οποιoδήποτε τραπεζικό οργανισμό να προβεί σε έκδοση εγγυητικής επιστολής.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ υποστηρίζει πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση οι οικονομικές συναλλαγές των δύο πλευρών με την εγγυητική επιστολή, την οποία έχει ζητήσει από όλους τους εναλλακτικούς παρόχους και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν συζητήσεις μεταξύ του ΟΤΕ και της Teledome, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα και να λυθεί το πρόβλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ