Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή το θετικό κλίμα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή το θετικό κλίμα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,45% στις 2.420,31 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 44,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, με αφορμή την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε ορισμένες μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.809,77 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 1.327,39 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 0,31% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,18%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+2,81%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (-1,42%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (+0,19% στα 21,06 ευρώ), του ΟΠΑΠ (-0,49% στα 16,36 ευρώ) και της Eurobank (αμετάβλητες στα 19,96 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 95 ενισχύονται, 142 υποχωρούν και 167 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό να προκριθούν οι ελληνικές ομάδες στις επόμενες φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων»
- Πατήσια: «Μαϊμού» τεχνικός προσπάθησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη – Την έσωσε η γειτόνισσά της
- «Φουντώνουν» τα σενάρια αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν – Άφαντος ο Χαμενεΐ
- Καιρός: Έρχονται ισχυροί νοτιάδες που φέρνουν βροχές, καταιγίδες και ομίχλες
- Προμηθέας Πάτρας – Άρης Betsson 97-103: Με 4άδα «φωτιά» και «κλειδί» τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Η φύση είχε τον τελευταίο λόγο: Αναβολή για το «Skyscraper Live» με τον Άλεξ Χόνολντ – Πότε θα σκαρφαλώσει τελικά

