
Η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ βελτιώνει τη μνήμη
Ντάλας: Οι ηλικιωμένες γυναίκες που πίνουν ένα έως δυο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα έχουν καλύτερη μνήμη συγκριτικά με τις συνομήλικές τους που δεν πίνουν, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters.
Ντάλας: Οι ηλικιωμένες γυναίκες που πίνουν ένα έως δυο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα έχουν καλύτερη μνήμη συγκριτικά με τις συνομήλικές τους που δεν πίνουν, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τέξας με επικεφαλής τον Δρ Γκράχαμ Μακ Ντούγκαλ ανακοίνωσε ότι κατόπιν πενταετούς έρευνας σε δείγμα ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών μέσης ηλικίας 75 ετών παρατήρησε ότι η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ βελτίωνε την μνήμη.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από ομάδα γυναικών να θυμηθούν πράγματα όπως, μια ιστορία, την θέση ενός κρυμμένου αντικειμένου και τον συνδυασμός λέξεων και αριθμών.
Τελικά οι συμμετέχουσες που έπιναν ένα με δυο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα τα πήγαν καλύτερα στα τεστ μνήμης και επιπλέον παρατηρήθηκε ότι είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και γενικά χρησιμοποιούσαν περισσότερες στρατηγικές τεχνικές για να διατηρήσουν ζωηρή τη μνήμη τους.
health.in.gr
- Παραγουάη: 13 χρόνια κάθειρξη σε γερουσιαστή για ξέπλυμα χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών
- Ιαπωνία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε έναν παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
- Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοινώνει ο Ζελένσκι
- Βραζιλία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συντρίβεται σε πολυκατοικία στο Μπέλο Οριζόντε
- Eurogroup: Για «στασιμοπληθωριστική τάση», μιλά ο Πιερρακάκης, για «σοκ στασιμοπληθωρισμού» ο Ντομπρόβσκις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν
