38

Στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης πήρε άδεια να συνεχίσει το ταξίδι του προς τις ΗΠΑ το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που πραγματοποιούσε την πτήση 411 Αθήνα – Νέα Υόρκη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Σάνον» της Ιρλανδίας έπειτα από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας.

Όπως αναφέρει το Reuters, από τις έρευνες των αρχών δεν προέκυψε τίποτα ύποπτο και έτσι δόθηκε το «πράσινο φώς» για την απογείωση του αεροσκάφους.

Το Airbus 340 απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:13 με 295 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα. Στις 15:55 και ενώ το αεροπλάνο είχε αφήσει πίσω του την Ευρώπη και βρισκόταν στον Ατλαντικό, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τοποθετηθεί βόμβα, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε περίπου μία ώρα.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις, αποφασίστηκε το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Σάνον» της Ιρλανδίας, στο οποίο είχαν ήδη ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ