Η Audi ετοιμάζεται να εισέλθει στην κατηγορία των πολυτελών SUV. Το αντίπαλο δέος των BMW X5 και VW Touareg, θα φέρει την ονομασία Q7 και θα τεθεί στη διάθεση του αγοραστικού κοινού στις αρχές του 2006.

Το γράμμα Q αντιπροσωπεύει τη νέα σειρά μοντέλων της εταιρείας μας, που θα πλαισιώσει τις ήδη υπάρχουσες Α, S και RS. Ο αριθμός 7 υποδηλώνει ότι το νέο μοντέλο θα τοποθετείται ανάμεσα στα A6 και A8 εξήγησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi, Martin Winterkorn.

Το νέο μοντέλο της φίρμας από το Ingolstandt, θα είναι το πρώτο από μια σειρά SUV οχημάτων που θα φέρουν το λογότυπο Q. Στη νέα γκάμα της Audi θα προστεθεί, τα επόμενα χρόνια, και ένα μικρότερο μοντέλο που θα ανταγωνίζεται την BMW X3.

Σχεδιαστικά, το Q7 θα βασίζεται στο πρωτότυπο Pikes Peak που η εταιρεία είχε παρουσιάσει στην έκθεση του Detroit το 2003. Θα διαθέτει πεντάθυρο αμάξωμα και θα μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και επτά επιβάτες.

Αρκετά μηχανικά μέρη, όπως η αερανάρτηση και πιθανότατα το σύστημα τετρακίνησης, θα προέρχονται από το VW Touareg και την Porsche Cayenne, ενώ θα διαθέτει ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel.

Οι ιθύνοντες της Audi υπόσχονται ότι το Q7 θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού εκτός δρόμου οχήματος με τον δυναμικό χαρακτήρα των κορυφαίων σε επιδόσεις μοντέλων μας. Παράλληλα, οι χώροι που θα προσφέρει θα θέτουν νέα στάνταρ στην κατηγορία.