Aygo θα ονομάζεται το νέο mini της Toyota
Το νέο αυτοκίνητο πόλης της Toyota θα φέρει την ονομασία «Aygo» και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2005. Το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο προϊόν -από ιαπωνικής πλευράς- της συνεργασίας της εταιρείας, με τον γαλλικό όμιλο PSA.
Το Aygo θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη με το αντίστοιχο «μικρό» των Peugeot και Citroen, ενώ θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της κοινοπραξίας της TMME με την PSA, στην πόλη Kolin της Δημοκρατίας της Τσεχίας.
«Αυτό το νέο αυτοκίνητο, το οποίο τοποθετείται κάτω από το Yaris, είναι μία συναρπαστική και δυναμική προσθήκη στη γκάμα των προϊόντων μας» δήλωσε ο Thierry Dombreval, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και COO της Toyota Motor Marketing Europe.
«Υπόσχεται μία ευχάριστη οδηγική εμπειρία σε συνθήκες πόλης και απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς οδηγούς οι οποίοι αποζητούν την χαρά της οδήγησης και παράλληλα την ανώτερη ποιότητα και αξιοπιστία που μόνο ένα μοντέλο Toyota μπορεί να προσφέρει» κατέληξε ο T.Dombreval.
Με την έναρξη της κατασκευής του «Aygo» το 2005, στο νέο εργοστάσιο, η παραγωγή της Toyota στην Ευρώπη θα αυξηθεί ετησίως κατά 100.000 μονάδες.
auto.in.gr
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός
- Με 4 τρόπους ο Λανουά μεταφέρει την πίεση στους διαιτητές
- Μαλαισία: Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης για τον πρώην πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
