
Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, λέει η κυβέρνηση – Πρόωρη η «προεδρολογία»
Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Αγιο Όρος. «Πρόωρη» η συζήτηση για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
27
Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Αγιο Όρος.
Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε πρόωρη κάθε συζήτηση περί προσώπων για τη διαδοχή του Κωστή Στεφανόπουλου.
Δηλώσεις επί των δύο θεμάτων έκαναν σήμερα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρώντας να ρίξουν τους τόνους.
Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όταν ερωτήθηκε για το αν «πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση ή να αναλάβει κάποιος συντονιστής», είπε ότι «τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει», καθώς «συντονιστής είναι πάντα ο πρωθυπουργός».
Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική διαχείριση της υπόθεσης του μοιραίου Σινούκ, η κ. Γιαννάκου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση, έστω κι αν ενημερωνόταν λίγη ώρα πριν, δεν θα μπορούσε να επηρεάσει, δυστυχώς, την πορεία των πραγμάτων. Σημασία έχει ο κρατικός μηχανισμός να μην ολιγωρεί. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να φροντίζει συνεχώς μια κυβέρνηση».
Τέλος, τάχθηκε υπέρ της συναινετικής επιλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, «θέμα το οποίο δεν είναι του παρόντος», χωρίς, όπως είπε, να απέκλειε ένα πρόσωπο εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Γ.Παπανδρέου ώστε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε ότι «δεν χρειάζεται να συζητάμε για εκλογές. Η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και αυτήν την νωπή εντολή θα την εξαντλήσει. Θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα είμαστε κυβέρνηση για πολλά χρόνια», καθώς «δεν μας απασχολεί» αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

