28

Σε μία εβδομάδα περίπου θα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου η ρύθμιση με την οποία θα δικαιώνονται και στην πράξη οι 3.500 επιλαχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998, μετά την τελεσίδικη απόφαση της του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης», θα έχει ετοιμαστεί η ρύθμιση που προτείνει το ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση «θα προσαρμοστεί απολύτως στις αποφάσεις του ΣτΕ». Τόνισε εξάλλου ότι η ρύθμιση θα ισχύσει όχι μόνο για όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια, αλλά και για όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 2190/94 που καθόριζε τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού, θεωρώντας ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας, γιατί καθιερωνόταν ποσόστωση 50% υπέρ των αποφοίτων Τεχνικών Λυκείων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παυλόπουλος προανήγγειλε την κατάργηση των αναγκαστικών μετατάξεων στο δημόσιο τομέα, από 1/1/2005, με τον επικείμενο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, και τη μετατροπή τους σε εκούσιες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ