36

Περικόπτονται τα έργα για τους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο, αναφέρουν την Τρίτη τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. «Το Πεκίνο θα περιορίσει το αρχικό του σχέδιο, προχωρώντας στην κατασκευή πέντε αντί δέκα σταδίων» γράφει η Λαϊκή Ημερησία.

«Η οικοδόμηση των σταδίων θα ακολουθήσει την αρχή του προσεκτικού υπολογισμού και του αυστηρού προϋπολογισμού. Θα καταβληθούν προσπάθειες για μείωση του κόστους» δήλωσε ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο Λιου Κι.

Η Κίνα έχει προϋπολογίσει δαπάνες ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους Αγώνες του 2008. Από το ποσό αυτό τουλάχιστον δύο δισ. θα δαπανηθούν για νέες εγκαταστάσεις, από τις οποίες πολλές βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοικομήσει χρήματα από οποιοδήποτε έργο μπορεί, προσπαθώντας κυρίως να μειώσει τις ανάγκες σε ατσάλι.

«Εάν μπορούμε να ανακαινίσουμε ένα παλαιό στάδιο, δεν θα κτίσουμε νέο. Εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια προσωρινή κατασκευή, δεν θα οικοδομήσουμε μια μόνιμη» σημείωσε ο Λίου, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters