Εντυπωσιακό supercar 500 ίππων από την Peugeot στο Παρίσι
Η Peugeot ετοιμάζεται να κλέψει την παράσταση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Με την παρουσίαση ενός πρωτοτύπου, του 907, η γαλλική εταιρεία αποδεικνύει ότι τα εντυπωσιακά, σε εμφάνιση και επιδόσεις, supercar δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η Peugeot ετοιμάζεται να κλέψει την παράσταση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Με την παρουσίαση ενός πρωτοτύπου, του 907, η γαλλική εταιρεία αποδεικνύει ότι τα εντυπωσιακά, σε εμφάνιση και επιδόσεις, supercar δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η ίδια η εταιρεία περιγράφει το νέο της σχεδιαστικό εγχείρημα ως «…ένα GT coupe που σε ταξιδεύει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ένα γνήσιο αυτοκίνητο τουρισμού». Το αμάξωμα δεν στερείται ρετρό στοιχείων, ενώ το ίδιο εμφανείς είναι και οι αναφορές στο σήμερα, ιδιαίτερα στη σχεδίαση του εμπρός τμήματος και των φωτιστικών σωμάτων. Όσον αφορά στο μέλλον; Δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει η γαλλική εταιρεία, αλλά θα θέλαμε σίγουρα να δούμε τον V12 κινητήρα να κινεί ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο παραγωγής.
Κάτω από το μπροστινό, μακρύ, καπό του 907 και πίσω από τον μπροστινό άξονα βρίσκεται τοποθετημένος ο V12 των 6,0 λίτρων που αποδίδει 500 ίππους. Το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους, στο μήκους 4,37 μέτρων, αμάξωμα. Παρά τις αυξημένες διαστάσεις -το πλάτος φθάνει τα 1,88 μέτρα και το ύψος τα 1,21 μέτρα- το βάρος του πρωτοτύπου, χάρη κυρίως στο αμάξωμα από ανθρακονήματα, δεν υπερβαίνει τα 1.400 κιλά.
Αντίστοιχη της εντυπωσιακής εξωτερικής εμφάνισης είναι και η εικόνα στο εσωτερικό με τα καφέ δερμάτινα καθίσματα να συνδυάζονται άψογα με τη μπεζ επένδυση από αλκαντάρα που ντύνει τον υπόλοιπο διάκοσμο.
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους


