Αθήνα: Για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες, ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ) αποσύρει και πάλι το Thyrormone από την ελληνική αγορά, ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε δώσει το «πράσινο φως» για την επανακυκλοφορία του.

Κατόπιν αυτού, απίστευτη ταλαιπωρία αναγκάζονται να υποστούν περισσότεροι από 200.000 ασθενείς, οι οποίοι παίρνουν το φάρμακο για τον θυρεοειδή.

Τουλάχιστον παράξενη χαρακτήρισε την υπόθεση ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και τόνισε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- ότι ο ΕΟΦ καταργεί ένα φάρμακο ευρείας κυκλοφορίας, χωρίς να αναφέρει ότι είναι επιβλαβές.

Ο κ. Λουράντος πρόσθεσε ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για το πώς λειτουργεί σήμερα η αγορά φαρμάκου.

health.in.gr