
Στην αύξηση της φτώχειας στις ΗΠΑ εστιάζουν την κριτική τους οι Δημοκρατικοί
Ως... δώρο εξ ουρανού ήρθαν για τους Δημοκρατικούς -τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογες- τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση του αριθμού των φτωχών Αμερικανών. Το ενδιαφέρον του προεκλογικού αγώνα αναμένεται τώρα να εστιαστεί και σε αυτό το ζήτημα.
31
Ως… δώρο εξ ουρανού ήρθαν για τους Δημοκρατικούς -τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογες- τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση του αριθμού των φτωχών Αμερικανών, παρά την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον του προεκλογικού αγώνα αναμένεται τώρα να εστιαστεί και σε αυτό το ζήτημα.
Παρά την οικονομική ανάπτυξη, το ποσοστό του αμερικανικού πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε στο 12,5%, από 12,1% το 2002. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια είναι οι μαύροι και τα παιδιά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Το όριο της φτώχειας ορίζετεαι με ετήσιο εισόδημα το πολύ 9.573 δολάρια -για ένα άτομο- ή 18.660 δολάρια για τετραμελή οικογένεια.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζον Κέρι, άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική του προέδρου Μπους, υποστηρίζοντας ότι οι αλλεπάλληλες φοροαπαλλαγές από το 2001 βοήθησαν πολύ περισσότερο τους πλούσιους Αμερικανούς παρά τις μεσαίες ή τις κατώτερες τάξεις.
Επιπλέον, οι Δημοκρατικοί εστίασαν την κριτική τους στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα στοιχεία για τη φτώχεια στα μέσα Αυγούστου -όταν δηλαδή ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε διακοπές- και όχι το Σεπτέμβριο, όπως είθισται.
«Αναρωτιόμαστε εάν αυτή η κίνηση έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι ο Τζορτζ Μπους διεξάγει προεκλογική εκστρατεία. Θυμηθείτε ότι την τελευταία φορά που τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Αύγουστο ήταν το 1992, προκειμένου να κρύψουν τα κακά νέα λίγο πριν από τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου των Δημοκρατικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κλιματοπληθωρισμός»: Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει το κόστος διαβίωσης
- Μπάγερν: Πως χειρίστηκε ο Κομπανί παίκτη που κοιμήθηκε μπροστά σε όλη την ομάδα (pics)
- ΕΕ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκλείουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση
- «Ό,τι κι αν παίξουμε, θα ακούγεται σαν Iron Maiden»: Στιβ Χάρις, Μπρους Ντίκινσον & 50 χρόνια μπάντα
- Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στα 53κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης
- Γαλλικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: «Σύμμαχος-κλειδί η Ελλάδα»


