Παίρνοντας πρώτος -για 12η φορά φέτος- την καρό σημαία του τερματισμού, ο Michael Schumacher σημείωσε νέο ρεκόρ, όσον αφορά στις νίκες ενός οδηγού σε μια σεζόν και εξασφάλισε για τη Ferrari τον έκτο συνεχόμενο τίτλο της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Για ένα ακόμα Grand Prix, κανένας από τους υπόλοιπους οδηγούς δεν έδειξε ικανός να ανταγωνιστεί τον Γερμανό πρωταθλητή. Οδήγησε την κούρσα από τον πρώτο έως και τον 70ο γύρο και τερμάτισε εμπρός από τον team mate του, Rubens Barrichello, ο οποίος με τη δεύτερη θέση του σημείωσε το έβδομο φετινό 1-2 της ιταλικής ομάδας.

«Ο τρόπος με τον οποίο κερδίσαμε στην Ουγγαρία αποδεικνύει γιατί κατακτήσαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών τόσο νωρίς. Πέρσι δυσκολευτήκαμε αρκετά σε αυτή την πίστα, αλλά φέτος καταφέραμε και πετύχαμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Παρόλο το εντυπωσιακό ξεκίνημα μας στο φετινό πρωτάθλημα, όλοι στην ομάδα συνέχισαν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι υπέροχοι και τους άξιζε αυτός ο τίτλος» δήλωσε ο Michael Schumacher.

Ο περσινός νικητής του αγώνα της Βουδαπέστης, ο Fernando Alonso, τερμάτισε με το μονοθέσιο της Renault στην τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω τους Juan Pablo Montoya, Jenson Button και Takuma Sato, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ο Ισπανός οδηγός πραγματοποίησε μια από τις γνωστές, καλές, εκκινήσεις τους, κέρδισε δύο θέσεις και έστριψε στην πρώτη στροφή πίσω από τον δεύτερο R.Barrichello. Πίεσε τον Βραζιλιάνο στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα, αλλά είδε γρήγορα ότι δεν μπορεί να «κυνηγήσει» το κόκκινο μονοθέσιο και αρκέστηκε στο να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Κολομβιανό που ακολουθούσε με το ανανεωμένο μονοθέσιο της Williams.

Η βρετανική ομάδα αντικατέστησε το ρηξικέλευθο ρύγχος της FW26 με ένα πιο συμβατικό και παρουσίασε σημάδια βελτίωσης στο GP Ουγγαρίας.


«Είναι καλό που φεύγουμε από την Ουγγαρία με επτά βαθμούς ακόμα για την ομάδα. Είναι προφανές ότι βελτιωνόμαστε αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο J.P.Montoya.

«Έχουμε βελτιωθεί με τις αεροδυναμικές και μηχανικές αλλαγές που κάναμε στο μονοθέσιο» πρόσθεσε ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Sam Michael. «Κάναμε ένα βήμα εμπρός, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να φθάσουμε στο επίπεδο που βρίσκετε τώρα η Ferrari».

Ο αντικαταστάτης του Ralf Schumacher στη Williams, ο Antonio Pizzonia, τερμάτισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην έβδομη θέση ενώ ο Giancarlo Fisichella της Sauber κέρδισε τον ένα βαθμό της όγδοης θέσης.

Η απογοητευτική φετινή χρονιά της McLaren συνεχίστηκε και στον 13ο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο Kimi Raikkonen σημείωσε την έβδομη εγκατάλειψη του λόγω προβλήματος στον κινητήρα, ενώ η λάθος επιλογή ελαστικών δεν επέτρεψε στον David Coulthard να διεκδικήσει βαθμούς για την ομάδα του.

«Ήταν ένα κακό σαββατοκύριακο για μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά προκειμένου να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο Βέλγιο» δήλωσε ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes-Benz, Norbert Haug.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι το GP Βελγίου στις 29 Αυγούστου.