
Συνάντηση Χριστόδουλου – Βαρθολομαίου την Τρίτη
Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την κρίσης στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Φαναρίου, θα έχουν την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
43
Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την κρίσης στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Φαναρίου, θα έχουν την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο κ. Χριστόδουλος θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια θα του παραθέσει γεύμα στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.
Αυτό θα είναι το πρώτο μεταξύ τους τετ α τετ, μετά την κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, με αφορμή το καθεστώς που διέπει τις μητροπόλεις των λεγόμενων Νέων Χωρών.
Ο κ. Βαρθολομαίος φτάνει στην Αθήνα για να παραστεί την Τρίτη και την Τετάρτη στη Διαθρησκειακή Συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Λάτση την Πέμπτη και στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
- «Δεν το κουνάει… από την Λίβερπουλ ο Σλοτ»
- ΗΠΑ: Δέκα εξαφανίσεις επιστημόνων έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο – Εργάζονταν σε πυρηνικές και κρίσιμες υπηρεσίες
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
