27

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέλαβε έναν 30χρονο Βρετανό για τον οποίο υπάρχει εντολή έκδοσης στις ΗΠΑ καθώς κατηγορείται για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Μπαμπάρ Αχμαντ κρατείται σε αστυνομικό τμήμα στο κεντρικό Λονδίνο μετά την έκδοση το πρωί του σχετικού εντάλματος από την εισαγγελία της Μπόου Στρητ.

Στο ένταλμα αναφέρεται ότι μεταξύ των ετών 1998 και 200 ο Αχμαντ, εργαζόμενος μέσω διαδικτυακών τόπων, διοργάνωσε στις ΗΠΑ υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συγκέντρωνε χρήματα για «τρομοκρατικές ενέργειες στην Τσετσενία και το Αφγανιστάν».

Στο ένταλμα επίσης σημειώνεται ότι τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν θα «χρησιμοποιούντο για τους σκοπούς της τρομοκρατίας, όπως βίαιες ενέργειες εναντίον συγκεκριμένων ατόμων ή πρόκληση σοβαρών ζημιών σε περιουσιακά στοιχεία ή δολοφονίες ατόμων προς χάριν πολιτικών, θρησκευτικών ή ιδεολογικών σκοπών».

Ο Αχμαντ θα προσαχθεί την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό