
Δύο μαζικούς τάφους ανακάλυψε ο ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού
Η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανακάλυψε δύο μαζικούς τάφους, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 99 πτώματα. Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Κορχόγκο, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.
38
Η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανακάλυψε δύο μαζικούς τάφους, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 99 πτώματα. Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Κορχόγκο, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.
Σύμφωνα με το BBC, η πόλη έγινε τον Ιούνιο πεδίο μάχης ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι ορισμένοι από τους νεκρούς πυροβολήθηκαν και σύμφωνα με αυτόπτες ορισμένοι πέθαναν από ασφυξία.
Η ανακάλυψη έγινε δύο ημέρες αφότου οι αντάρτες, που κατέλαβαν το βορειο τμήμα της χώρας το 2002, υπέγραψαν συμφωνία να επανενταχθούν στην κυβέρνηση.
Η μάχη των ανταρτών εναντίον της κυβέρνησης σταμάτησε πριν από 18 μήνες, ωστόσο πολλές φορές σημειώθηκαν σποραδικές συγκρούσεις τόσο στο βορρά όσο και στο νότο.
Οι συγκρούσεις του Ιουνίου σημειώθηκαν καθώς όπως υποστηρίζουν οι αντάρτες έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αρχηγού τους Γκιγιόμ Σορό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κλιματοπληθωρισμός»: Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει το κόστος διαβίωσης
- Μπάγερν: Πως χειρίστηκε ο Κομπανί παίκτη που κοιμήθηκε μπροστά σε όλη την ομάδα (pics)
- ΕΕ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκλείουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση
- «Ό,τι κι αν παίξουμε, θα ακούγεται σαν Iron Maiden»: Στιβ Χάρις, Μπρους Ντίκινσον & 50 χρόνια μπάντα
- Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στα 53κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης
- Γαλλικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: «Σύμμαχος-κλειδί η Ελλάδα»


