30

Σε επιφυλακή τέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι Αρχές του Σίδνεϊ, όταν έγινε γνωστό ότι αεροσκάφος της United Airlines θα επέστρεφε στο διεθνές αεροδρόμιο. Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για εκδήλωση αεροπειρατείας, ωστόσο μία αεροσυνοδός εντόπισε σημείωμα που μιλούσε για ύπαρξη βόμβας. Τελικά το σκάφος επέστρεψε για προληπτικούς λόγους.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 840 με κατεύθυνση το Λος Αντζελες και επέστρεψε στην Αυστραλία 90 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σίδνεϊ χαρακτήρισε απολύτως αναληθή την πληροφορία που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ότι το αεροσκάφος επέστρεψε, επειδή ένας επιβάτης αποπειράθηκε να μπει στο πιλοτήριο.

Οι Αρχές διεξήγαγαν έρευνες για το ενδεχόμενο να υπήρχε όντως εκρηκτικός μηχανισμός και τελικώς ανακοίνωσαν πως επρόκειτο για «κακόγουστη φάρσα».

Οι επιβάτες ταξίδεψαν τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες με άλλες πτήσεις, ενώ λόγω της αναστάτωσης σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε αρκετές πτήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press