38

Ένας αξιωματικός του ισραηλινού στρατού και τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά την ανταλλαγή πυρών τα ξημερώματα της Τρίτης στην περίμετρο του καταυλισμού προσφύγων Αΐν Μπέιτ Ιλμα στη Νάμπλους, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοινώθηκε από ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Oι ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, της οποίας στόχος ήταν η σύλληψη καταζητούμενων Παλαιστινίων μαχητών στον προσφυγικό καταυλισμό, τονίζει σε ανακοινωθέν του ο ισραηλινός στρατός.

Επιπλέον, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης. Οι δύο από τους νεκρούς Παλαιστινίους ήταν ένοπλοι, ενώ οι άλλοι δύο ήταν πολίτες, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν επίσης στον τομέα Κισουφίμ, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που αποτελεί από τα κυριότερα σημεία διέλευσης προς το ισραηλινό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδα, ενώ έφεραν πάνω τους εκρηκτικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό