
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο εορτασμός της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ
Μέσα από πολυάριθμα σημεία ελέγχου χρειάσθηκε να περάσουν οι Αμερικανοί στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ανατολική Ακτή, επ ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.
43
Μέσα από πολυάριθμα σημεία ελέγχου χρειάσθηκε να περάσουν οι Αμερικανοί στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ανατολική Ακτή, επ ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.
Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη απειλή για τρομοκρατικά χτυπήματα, ωστόσο δεν έχασαν την ευκαιρία να καλέσουν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, καθώς -όπως υποστήριξαν- οι τρομοκράτες πιθανώς να επωφελούνταν από τους εορτασμούς της ημέρας για να καταφέρουν ένα πολύνεκρο πλήγμα.
Στην Ουάσιγκτον, η βροχή ανάγκασε την ματαίωση μεγάλου μέρους της παραδοσιακής παρέλασης. Πάντως πρόλαβαν οι ηθοποιοί, ντυμένοι με στολές του 18ου αιώνα, να διαβάσουν το κείμενο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, το οποίο εξέφραζε την ομόφωνη απόφαση των 13 Πολιτειών να αποσχισθούν από τη βρετανική κηδεμονία το 1776.
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στο Νάσιοναλ Μολ, παρά τον κάθε άλλο παρά ευνοϊκό καιρό. Στο καθιερωμένο κονσέρτο συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι Κλέι Αϊκεν, Έιμι Γκραντ και Ρόμπιν Γκιμπ από τους Bee Gees, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Μπάντα Πνευστών και Κρουστών των Πεζοναυτών.
Περίπου 3.000 πυροτεχνήματα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στους εορτασμούς στην Ουάσιγκτον. Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το θέαμα στη Νέα Υόρκη, όπου εκτιμάται ότι το παρακολούθησε ένα εκατ. κόσμου.
Όμως, σε χαμηλούς τόνους εορτάστηκε η επέτειος στο Σημείο Μηδέν, όπου κάποτε υψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, με τον κόσμο να έχει συγκεντρωθεί για ένα σιωπηλό μνημόσυνο στα θύματα, γύρω από τη στήλη που θυμίζει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στη Φιλαδέλφεια, τέλος, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι τιμήθηκε με το μετάλλιο Ελευθερίας της πόλης σε μία ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Ανεξαρτησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς απειλεί την fast fashion – Έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε ρούχα και sneakers
- Η Google επενδύει έως και 40 δισ. δολάρια στην Anthropic
- Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Σοκ για τη «Βασίλισσα» στο 90+4′, πιο κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα
- Γιορτή σήμερα 25 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Νότιγχαμ πέντε αστέρων, διέλυσε τη Σάντερλαντ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]



