
Τουλάχιστον 24 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε
Τουλάχιστον 24 άτομα σκοτώθηκαν την Τρίτη από τη συντριβή ελικοπτέρου των Ηνωμένων Εθνών στη Σιέρα Λεόνε. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς φέρονται να είναι εργαζόμενοι του ΟΗΕ. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε επιχειρησιακή πτήση στην αφρικανική χώρα.
31
Τουλάχιστον 24 άτομα σκοτώθηκαν την Τρίτη από τη συντριβή ελικοπτέρου των Ηνωμένων Εθνών στη Σιέρα Λεόνε. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς φέρονται να είναι εργαζόμενοι του ΟΗΕ. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε επιχειρησιακή πτήση στην αφρικανική χώρα.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, Μαρί Οκάμπε, δεν υπάρχει κανείς επιζών «σε αυτό το τραγικό περιστατικό». Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται τρεις Ρώσοι πιλότοι, προσέθεσε η ίδια, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το ελικόπτερο ήταν ρωσικής κατασκευής τύπου Mi-9MTV-1 της εταιρείας UTair, η οποία είχε συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ από το Ανατολικό Τιμόρ ως το Ιράκ. Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου χρησιμοποιηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε Φριτάουν, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του στην πόλη Καϊλαχούν στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Ο ΟΗΕ διατηρεί δύναμη περίπου 11.000 ανδρών στην αποστολή της Σιέρα Λεόνε, γνωστή με το όνομα UNAMSIL.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
