
Πιο αυστηρά τα μέτρα για την ανανέωση αδειών παραμονής και εργασίας στις ΗΠΑ
Αυστηρότερα μέτρα στην ανανέωση αδειών παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να παίρνουν συνεντεύξεις από τους ενδιαφερόμενους, αλλά και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα.
43
Αυστηρότερα μέτρα στην ανανέωση αδειών παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να παίρνουν συνεντεύξεις από τους ενδιαφερόμενους, αλλά και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, χιλιάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν χρειαστεί να ανανεώσουν τις βίζες τους, θα πρέπει να μεταβούν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα τους, για να παραχωρήσουν συνεντεύξεις και να ληφθούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.
Μέχρι τώρα, οι ξένοι εργαζόμενοι μπορούσαν να ανανεώσουν τις βίζες (άδειες παραμονής και εργασίας) τους ταχυδρομικά. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι παύει να δέχεται ταχυδρομικά αιτήσεις ανανέωσης των αδειών εργασίας την 16η Ιουλίου.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η νέα πολιτική εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΠΑ να εντείνουν τους συνοριακούς ελέγχους μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι η νέα απαίτηση θα ισχύσει για κατόχους αδειών των τύπων «E», «H», «I», «O», «L» και «P». Δεν θα ισχύσει για ξένους διπλωμάτες και για ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται για διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι τα Ηνωμένα Έθνη.
Η πολιτική των ΗΠΑ να λαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα όσων επισκέπτονται τη χώρα έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από ορισμένες χώρες. Η νέα αυστηρότερη πολιτική ενδέχεται να προκαλέσει την αντίδραση πολλών εταιρειών, οι οποίες πιθανώς θα χρειαστεί να καταβάλουν στους εργαζόμενούς τους τα έξοδα μετακινήσεών τους, ώστε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που θέτει η πολιτεία.
Το οικονομικό έτος 2001, που έληξε λίγες ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, διεκπεραιώθηκαν περισσότερες από 500.000 βίζες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, τον περασμένο χρόνο διεκπεραιώθηκαν 50.000 αιτήσεις ανανέωσης.
Σύμφωνα με τον Μπάουτσερ, όσοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ με αυτές τις βίζες, μπορούν να μείνουν για όσο διάστημα καθορίσει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και σε ορισμένες περιπτώσεις για απεριόριστο χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
