
Το καθεστώς των Ταλιμπάν προστάτευε τον Μπιν Λάντεν, υποστηρίζει η Ουάσινγκτον
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προστατευόταν από το καθεστώς των Ταλιμπάν με την υποστήριξη του Πακιστάν, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
31
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προστατευόταν από το καθεστώς των Ταλιμπάν με την υποστήριξη του Πακιστάν, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
«Η ικανότητα των Ταλιμπάν να προσφέρουν ένα καταφύγιο στον Μπιν Λάντεν απέναντι στη διεθνή πίεση και στις κυρώσεις του ΟΗΕ διευκολύνθηκε σε σημαντικό βαθμό από την υποστήριξη του Πακιστάν» αναφέρεται στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την έκθεση «το Πακιστάν επωφελήθηκε από τη σχέση ανάμεσα στους Ταλιμπάν και στην Αλ Κάιντα, καθώς στα στρατόπεδα του Μπιν Λάντεν εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν μαχητές για τη μάχη που διεξαγόταν από το Πακιστάν κατά της Ινδίας στο Κασμίρ».
Οι ΗΠΑ και το Πακιστάν άρχισαν να συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
