Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν ελαφρά την Παρασκευή, αλλά παραμένουν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, με την αγορά να αναμένει τιην απόφαση του ΟΠΕΚ για ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής, κατά τη συνάντηση του καρτέλ στις 3 Ιουνίου.
27
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν ελαφρά την Παρασκευή, αλλά παραμένουν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, με την αγορά να αναμένει τιην απόφαση του ΟΠΕΚ για ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής, κατά τη συνάντηση του καρτέλ στις 3 Ιουνίου.
Το αμερικανικό αργό κέρδιζε σήμερα το πρωί 14 σεντς, με την τιμή του να ανέρχεται στα 39,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα, σε συναλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Access, είχε υποχωρήσει έως και τα 39,06 δολάρια. Χθες, έκλεισε στη Νέα Υόρκη κάτω από τα 40 δολάρια, στα 39,44 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 1,26 δολαρίων στο βαρέλι ή 3,1% αλλά ανακάμπτοντας από τα 39 δολάρια τα οποία άγγιξε ενδοσυνεδριακά.
Η τιμή του Μπρεντ κατέγραψε σήμερα άνοδο 27 σεντς στα 36,52 δολάρια το βαρέλι.
Διαπραγματευτές απέδωσαν τη χθεσινή πτώση των τιμών στις ρευστοποιήσεις με στόχο των κατοχύρωση κερδών στις οποίες προχώρησαν οι επενδυτές μετά την πλειάδα ενδείξεων ότι κατά τη συνάντηση του ΟΠΕΚ θα αποφασισθεί η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Πηγή προσκείμενη στον ΟΠΕΚ δήλωσε σήμερα ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να εξετάσει στη Βηρυτό το ενδεχόμενο να αναστείλει προσωρινά το καθεστώς των ποσοστώσεων που διέπουν την παραγωγή του, γεγονός που μικρή διαφορά θα κάνει σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής αλλά θα έχει το θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο για τον οποίο έκανε χθες λόγο ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο.
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Σπένσερ Έιμπραμς δήλωσε από τη Μόσχα ότι έχει ενδείξεις ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ έχουν προστεθεί στον κατάλογο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που έχουν τη βούληση να αυξήσουν την προσφορά αργού στην παγκόσμια αγορά για να αναχαιτίσουν τον καλπασμό των τιμών.
«Πλειάδα παραγωγών έχουν δώσει ενδείξεις της προθυμίας τους να αυξήσουν την παραγωγή τους, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, των ΗΑΕ, του Μεξικού και της Νιγηρίας» είπε.
Παράλληλα, επαίνεσε τα σχέδια της Μόσχας να δώσει ώθηση στις δυνατότητες εξαγωγών αργού και δήλωσε ενθαρρυμένος από τα χθεσινά σχόλια του προέδρου του ΟΠΕΚ ότι το καρτέλ εξετάζει εναλλακτικές για αύξηση της παραγωγής του κατά τουλάχιστον
2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γιουβέντους – Νάπολι 3-0: «Πάρτι» με καλεσμένους τους Παρτενοπέι
- Οι γυναίκες στο περιθώριο της υγειονομικής περίθαλψης: Χάνουν 75 εκατ. χρόνια υγιούς ζωής ετησίως
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν όλη τη χώρα – Οι «επικίνδυνες» ώρες στην Αττική
- Μα πώς μπορεί κανείς να μισεί έναν σκαντζόχοιρο; Η σκοτεινή ιστορία πίσω από ένα αξιολάτρευτο ζωάκι
- Αποστρατεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι κουμπάρες της ΕΥΠ που δεν… μιλούσαν για το Predator
- Ο Λαφόν απέκρουσε πέναλτι του Μίχορλ (vid)


