Τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις ζητά από τις ασφαλιστικές το ΥΠΑΝ
Τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις, στις οποίες θα υπολογίζονται με ειδικό τρόπο τα οικονομικά μεγέθη, θα δημοσιεύουν εφεξής οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με αποφάση του υπουργείου Ανάπτυξης που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
27
Ειδικές τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις θα δημοσιεύουν εφεξής οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να γνωστοποιούν στο υπουργείο και να δημοσιοποιούν μέσω Internet (στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης) λογιστικές καταστάσεις στις οποίες θα υπολογίζονται με ειδικό τρόπο τα περιθώρια φερεγγυότητας, τα αποθέματά τους, η παραγωγή, τα καθαρά αποτελέσματα και άλλα οικονομικά δεδομένα.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι εν λόγω καταστάσεις θα καταρτίζονται και θα δημοσιεύονται ανά εξάμηνο για τις παλαιές εταιρείες, ενώ για όσες πρόκειται να ιδρυθούν ή λειτουργούν για διάστημα μικρότερο των τριών ετών, οι δημοσιεύσεις θα γίνονται ανά τρίμηνο.
Το νέο καθεστώς τίθεται σε εφαρμογή εντός δεκαημέρου από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο δεύτερο τεύχος του ΦΕΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιουβέντους – Νάπολι 3-0: «Πάρτι» με καλεσμένους τους Παρτενοπέι
- Οι γυναίκες στο περιθώριο της υγειονομικής περίθαλψης: Χάνουν 75 εκατ. χρόνια υγιούς ζωής ετησίως
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν όλη τη χώρα – Οι «επικίνδυνες» ώρες στην Αττική
- Μα πώς μπορεί κανείς να μισεί έναν σκαντζόχοιρο; Η σκοτεινή ιστορία πίσω από ένα αξιολάτρευτο ζωάκι
- Αποστρατεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι κουμπάρες της ΕΥΠ που δεν… μιλούσαν για το Predator
- Ο Λαφόν απέκρουσε πέναλτι του Μίχορλ (vid)


