Περιορισμένη η ανταπόκριση των ελεύθερων επαγγελματιών για τη ρύθμιση οφειλών στο ΤΕΒΕ
Μόνο 18.056 ελεύθεροι επαγγελματίες-ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ (σε σύνολο οφειλετών άνω των 80.000 ατόμων, σύμφωνα με έγκυρους υπολογισμούς) έχουν υποβάλει αιτήσεις για να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τις οφειλές τους.
27
Μόνο 18.056 ελεύθεροι επαγγελματίες-ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ (σε σύνολο οφειλετών άνω των 80.000 ατόμων, σύμφωνα με έγκυρους υπολογισμούς) έχουν υποβάλει αιτήσεις για να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τις οφειλές τους.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, την περιορισμένη ανταπόκριση για τη ρύθμιση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΤΕΒΕ με βάση τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα και αφορούν στη ρύθμιση χρεών ύψους 76 εκατ. ευρώ.
Μολονότι τα αρμόδια στελέχη του ΤΕΒΕ δεν αποκλείουν να αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων έως τις 31 Μαΐου (οπότε λήγει η προθεσμία για την αξιοποίηση του μέτρου) εκτιμάται πως «φρένο» βάζει η δυσμενής οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.
Η ρύθμιση, άλλωστε, δίνει εκπτώσεις στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις κατά 50% (σε περίπτωση ρύθμισης των οφειλών σε δόσεις) και 80% (για εφάπαξ εξόφληση), αλλά, ταυτόχρονα επιβάλλει την καταβολή έως τις 31 Μαΐου της πρώτης δόσης και του 10% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής ή του συνόλου της οφειλής, αν επιλέγεται η ρύθμιση του χρέους σε δόσεις ή εφάπαξ αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη (έως τον Αύγουστο του 2003) ρύθμιση των οφειλών είχαν υπαχθεί 19.215 ελεύθεροι επαγγελματίες και είχαν εξοφληθεί μόλις 38 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της