Τα μηνύματα Γκαργκάνα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ή να αγνοηθούν, τόνιζει το ΕΒΕΑ
Tην ανάγκη τολμηρών μεταρρυθμίσεων ώστε να ανατραπεί το κλίμα αβεβαιότητας, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρ.Φουντουκάκος με αφορμή την έκθεση Γκαργκάνα, τα μηνύματα της οποίας «είναι σαφέστατα και δεν μπορούν ούτε να αμφισβητηθούν, ούτε να αγνοηθούν».
28
Tην ανάγκη τολμηρών μεταρρυθμίσεων, ώστε μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις να ανατραπεί το σημερινό κλίμα αβεβαιότητας και αναβλητικότητας της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eμπορικού και Bιομηχανικού Eπιμελητηρίου Aθηνών (ΕΒΕΑ) Δρακούλης Φουντουκάκος με αφορμή την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα.
«Τα μηνύματα που στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με τη φετινή ετήσια έκθεσή του, είναι σαφέστατα και δεν μπορούν ούτε να αμφισβητηθούν, ούτε να αγνοηθούν», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Φουντουκάκος.
«Η κυβέρνηση οφείλει να δραστηριοποιηθεί έντονα και χωρίς καμία καθυστέρηση προς δύο κατευθύνσεις: τον ουσιαστικό περιορισμό των δημοσίων ελλειμμάτων και τη δημιουργία ευνοϊκότερων αναπτυξιακών συνθηκών για τη μαζική προσέλκυση των ξένων επενδυτών και την ενθάρρυνση και ενίσχυση, με όλα τα διαθέσιμα μέσα (φορολογικά, πιστωτικά, διοικητικά κ.ά.), κάθε καινοτόμου και εξωστρεφούς πρωτοβουλίας των ιδιωτικών μας επιχειρήσεων», επισημαίνει ο κ. Φουντουκάκος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, «η χώρα μας τη στιγμή αυτή έχει ανάγκη από ένα νέο, ειλικρινή και δεσμευτικό για όλους προϋπολογισμό, που δεν θα ωραιοποιεί την οικονομική μας κατάσταση, και από ένα νέο και ρεαλιστικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που δεν θα αναθεωρείται κάθε χρόνο, που θα είναι απόλυτα συμβατό με τις απαιτήσεις της ευρωζώνης και που θα προωθεί πραγματικά τη διαδικασία σύγκλισης με ταχείς ρυθμούς».
Για να επιτευχθούν αυτά, κατά τον κ.Φουντουκάκο, απαιτείται να υιοθετηθεί ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στην παραγωγική κινητοποίηση όλων των κλάδων της οικονομίας, καθώς και να προωθηθούν άμεσα τολμηρές μεταρρυθμίσεις (νέος αναπτυξιακός νόμος, σύγχρονο φορολογικό σύστημα, γενναία κίνητρα ενθάρρυνσης της υγιούς επιχειρηματικότητας, σφαιρική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ουσιαστική απλοποίηση των πολυδαίδαλων σήμερα διοικητικών διαδικασιών κ.ά.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μινεάπολη: Ο Κλίντον καλεί τους Αμερικανούς να «ορθώσουν το ανάστημά τους» και να «υψώσουν τη φωνή» τους
- Λίβανος: 2 νεκροί σε νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ αποδίδει στους Δημοκρατικούς τις ευθύνες για τις δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς
- Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 5.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία
- Γαλλία: Υπό κράτηση ο ινδός πλοίαρχος του Grinch που φέρεται να ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
- Ιράν: Οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις θα δικαστούν το «συντομότερο δυνατόν»