Σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων
Αθήνα: Στην άμεση ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων προχωρά η κυβέρνηση, με σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο προβλέπει την κάλυψη οφειλών προς τις προμηθεύτριες φαρμακευτικές εταιρείες, ύψους 1,83 δισ. ευρώ.
Αθήνα: Στην άμεση ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων προχωρά η κυβέρνηση, με σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο προβλέπει την κάλυψη οφειλών προς τις προμηθεύτριες φαρμακευτικές εταιρείες, ύψους 1,83 δισ. ευρώ.
Με βάση όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του καλοκαιριού, με άμεσο στόχο την εκ του μηδενός οικονομική εξυγίανση του χώρου της δημόσιας υγείας. Η ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών Υγείας και Οικονομικών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Το ίδιο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει σχετική ρύθμιση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, ώστε οι ασφαλιστικοί οργανισμοί να αποπληρώνουν εγκαίρως τα ποσά για την περίθαλψη των ασφαλισμένων. Σημειώνεται ότι εκ του συνόλου των 1,8 δισ. ευρώ που αποτελούν χρέη των νοσοκομείων, το 1,5 δισ. ευρώ είναι χρέη ασφαλιστικών ταμείων.
Με βάση άλλα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, την πρώτη θέση όσον αφορά τα χρέη κατέχουν τα νοσοκομεία του Α’ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πρόνοιας (ΠΕΣΥΠ) Αττικής, αφού, στο χρονικό διάστημα από 1-5-2001 έως 31-12-2003, το ύψος των οφειλών τους αγγίζει τα 359 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν τα νοσοκομεία του Β’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (200,2 εκατ. ευρώ) και τα νοσοκομεία του Α’ Κεντρικής Μακεδονίας (172,7 εκατ. ευρώ).
Όσον αφορά δε τη λίστα με τους 10 πρώτους «κακοπληρωτές», σε αυτήν περιλαμβάνονται:
health.in.gr
- Γεραπετρίτης: Η ανάπτυξη των αμυντικών δυνάμεων της Ελλάδας αφορά την κυριαρχία της χώρας
- Euroleague: Η βαθμολογία πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ (pic)
- Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1-3: Νέα ήττα και μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη οι Πετεινοί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.03.2026]
- Εορτολόγιο 6 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Δείτε τα ονόματα
- Βαλένθια – Ζαλγκίρις 91-87: Πήραν το ντέρμπι οι Ισπανοί


