
Ραδιομαραθώνιος της UNICEF για τα παιδιά
Αθήνα: Ραδιομαραθώνιο για τη σωτηρία των παιδιών μέσω του εμβολιασμού διοργανώνει την Πέμπτη 1η Απριλίου η UNICEF. από τις 9 πμ. εως τις 8 μ.μ., με κορμό την ΝΕΤ 105,8 και τη συμμετοχή αθηναϊκών ραδιοφωνικών σταθμών και δεκάδων άλλων από όλη τη χώρα.
Αθήνα: Ραδιομαραθώνιο για τη σωτηρία των παιδιών μέσω του εμβολιασμού διοργανώνει την Πέμπτη 1η Απριλίου η UNICEF. από τις 9 πμ. εως τις 8 μ.μ., με κορμό την ΝΕΤ 105,8 και τη συμμετοχή αθηναϊκών ραδιοφωνικών σταθμών και δεκάδων άλλων από όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, κάθε μέρα πεθαίνουν 5.500 παιδιά από την έλλειψη επαρκών εμβολίων.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λάμπρος Κανελλόπουλος έκανε λόγο για τις τεράστιες ελλείψεις σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό αλλά και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια της οργάνωσης.
Με βάση στοιχεία της UNICEF σε παγκόσμιο επίπεδο:
– Κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 2.000.000 παιδιά από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν με εμβόλια.
– Περίπου 30.000.000 παιδιά δεν κάνουν κανένα εμβόλιο.
– Στην Υποσαχάρια Αφρική εμβολιάζονται μόνο τα μισά παιδιά κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.
– Στην Ανατολική Ευρώπη και στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών ελαττώνονται δραματικά τα ποσοστά εμβολιασμού.
– Τα τελευταία χρόνια οι εμβολιασμοί είναι υπεύθυνοι τη διάσωση περίπου 3.000.000 παιδιών το χρόνο.
– Τα παγκόσμια ποσοστά εμβολιακής κάλυψης (διφθερίτιδας, κοκίτη, τέτανου) αυξήθηκαν από 20% το 1980 σε 74% το 1999.
– Η ευλογιά εξαφανίστηκε από τη γη και η πολιομυελίτιδα τείνει προς εξαφάνιση.
Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε πως το κόστος εμβολιασμού των παιδιών δεν είναι μεγάλο, αφού με λίγα ευρώ καλύπτεται όχι μόνο το κόστος παραγωγής, η παραγωγή και η διατήρηση του εμβολίου αλλά και η εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού, η κινητοποίηση των γονιών κ.λπ.
Για δωρεές οι πολίτες μπορούν να καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό 210- 9556400 ή να καταθέτουν χρήματα στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
Εθνική: 169/480020-64,
Εμπορική: 031/80191081,
Αγροτική: 01704004416-70,
ALPA BANK: 11500 2002 017649,
Πειραιώς: 5049-001837-211,
Αττικής: 069/54799691,
Citibank: 5502346484,
Novabakn: 519829,
HSBC: 002-066694-130
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η εκθαμβωτική Ciara με δημιουργία Celia Kritharioti στο Met Gala
- Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα για τη δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν αναπόφευκτη
- Η AVAR του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Γιατρός, μαύρη ζώνη καράτε και νικήτρια της ζωής καθώς ξεπέρασε τον καρκίνο
- Ουγγαρία: Επέστρεψε στην Ουκρανία τα κατασχεθέντα εκατομμύρια και τον χρυσό της Oschadbank
- Επίθεση Τραμπ στο CNN με αφορμή τον θάνατο του Τεντ Τέρνερ
- Η ατάκα Ρούνεϊ για τους πανηγυρισμούς της Άρσεναλ και η απάντηση του Βενγκέρ
