27

Υπεγράφη την Τρίτη στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, με την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, η σύμβαση μελέτης σκοπιμότητας του ελληνο-ιταλικού αγωγού με την εταιρεία J/V Pipeline Engineering GmbH – Intec, ύψους 949.700 ευρώ.

Η τεχνική μελέτη η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2004, θα γίνει από κοινού με την ιταλική εταιρεία Edison SpA, η οποία θα καταβάλλει το 25% της συνολικής δαπάνης. Η ΔΕΠΑ θα καταβάλλει το 25%, ενώ το υπόλοιπο 50% είναι δωρεάν επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2003. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 12 συνολικά εταιρείες με υποβολή προσφορών προς αξιολόγηση.

Η διαδικασία αποσφράγισης άρχισε στις 13 Νοεμβρίου 2003 και ολοκληρώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2004. Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας, υποστηρίζεται έντονα από την ΕΕ και η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το υλοποιήσει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ