27

«Μάχη χαρακωμάτων μπορούμε πλέον μόνο να δώσουμε, καθώς εν πολλοίς οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες» δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι θα δοθεί μάχη για να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατόν ρυθμίσεις για τα μεσογειακά προϊόντα.

Η μάχη, είπε, δίνεται με άνισους όρους καθώς χάθηκε η ευκαιρία να έχουν συμπεριληφθεί και τα μεσογειακά προϊόντα στην πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2003.

Τέλος, ανακοινώθηκε η κατανομή των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος αναλαμβάνει τα δάση, την αλιεία και τη φυτική παραγωγή, εκτός δύο προϊόντων. Ο Αλέξανδρος Κοντός αναλαμβάνει τη ζωική παραγωγή, τον καπνό και τα αροτραία από τη φυτική παραγωγή, την έρευνα και τις εφαρμογές.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ