27

Όλοι οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα αντικατασταθούν, θα εισπράτουν λιγότερα χρήματα απο τις προηγούμενες διοικήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομίας οι υποψήφιες διοικήσεις θα ενημερωθούν ότι οι αποδοχές τους θα είναι χαμηλότερες από τις σημερινές.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν υπέρογκες αμοιβές για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και οι περικοπές θα γίνουν ώστε «να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν κομματικά στελέχη να εισπράτουν αμοιβές οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και εκείνες της αγοράς».

Αυτή η γενική γραμμή θα αφορά και σε όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχουν συμφέροντα του Δημοσίου.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου επισήμαναν οτι θα ενδυναμωθεί και θα ενισχυθεί ως προς το νομικό μέρος η Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων, διότι «η κατάσταση ήταν τραγική. Υπήρχαν συγκρούσεις αρμοδιοτήτων και η στελέχωση ολοκληρωνόταν με το γραμματέα και κάποιους συμβούλους υπουργείων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ